З історії формування колекції модерного мистецтва Сумського художнього музею ім. Н. Онацького - Юрченко, Надія (Науковий вісник Національного музею історії України, 2025)
У дослідженні розкрито основні етапи надходження модерного мистецтва від заснування музею до художників «нової хвилі». Також розглядаються основні ідеологічні перепони формування колекції в 1920–1930-ті рр. та суттєві її поповнення у 1980–1990-х рр.