Створення експозиції «Україна: полум’я війни» в Центральноукраїнському обласному краєзнавчому музеї: концептуальні принципи, робота з експонатурою, проблеми - Мороз, Володимир (Науковий вісник Національного музею історії України, 2025)
У статті розглянуто роль музею у формуванні національної ідентичності й просуванні національного порядку денного. У представленому аналізі експозицію подано як наратив, розказаний у конкретному історичному часі та просторі. Розглянуто здатність воєнних виставок створювати різноманітні репрезентації війни завдяки використанню й інтерпретації предметів, які є частиною цих виставок. Проаналізовано різні підходи до експонування предметів і дотримання балансу між ними.