Виставка Національного музею історії України «Цивілізації України. Від трипільської культури, скіфського золота до Майдану»: досвід організації та результати - Пукліна, Ольга; Діденко, Сергій (Науковий вісник Національного музею історії України, 2025)
Стаття присвячена міжнародній українсько-литовській виставці «Цивілізації України. Від трипільської культури, скіфського золота до Майдану», відкриття якої відбулося 10 березня 2020 року в Національному художньому музеї Литви (Вільнюс). Основою виставки стали одні з найкращих експонатів Національного музею історії України (Київ), завдяки яким українську історію було висвітлено від найдавніших часів до сьогодення. Виставка склала єдине ціле з археологічних та історичних експонатів, що у своїй сукупності відбивали конкретні історичні процеси й культуру народів, які жили на території України в різні часи. Завдяки цьому проєкту, ініціатором якого стала дружня Литва, наша країна вкотре засвідчила свій європейський вектор розвитку.