Реставраційна діяльність у Всеукраїнському історичному музеї у 1924–1933 роках - Тимченко, Тетяна (Науковий вісник Національного музею історії України, 2025)
Висвітлено діяльність із реставрації творів станкового живопису у Всеукраїнському історичному музеї ім. Т. Г. Шевченка у період 1924–1933 рр. Показано характер роботи, особливості співпраці працівників музею – видатних українських вчених Д. М. Щербаківського й Ф. Л. Ернста – з реставраційними закладами Всеукраїнського Музейного Городка, зокрема, з реставраторами М. І. Касперовичем та К. І. Кржемінським.