Молдавські й білоруські рукописні документи 15–17 століття в колекції Національного музею історії України: траєкторія походження - Арістов, Вадим (Науковий вісник Національного музею історії України, 2025)
У статті розглядаються питання шляхів надходження низки рукописних документів молдавського й білоруського походження до колекції Національного музею історії України. Ідеться про чотири грамоти молдавських правителів, грамоту великого князя литовського Олександра й витяг із книги мінського трибуналу.