Співпраця В. Щавинського та М. Біляшівського зі збереження українських пам’яток - Шаповал, Андрій (Науковий вісник Національного музею історії України, 2025)
На основі аналізу архівних документів і бібліографічних джерел розкрито співпрацю видатного українського мистецтвознавця, колекціонера та бібліофіла В. Щавинського з директором Київського міського художньо-промислового і наукового музею М. Біляшівським зі збереження та дослідження українських пам’яток.