Графічні твори західноєвропейських митців 19 століття в колекції науково-експозиційного відділу «Музей Михайла Старицького» музею видатних діячів української культури - Пузиркова, Анна (Науковий вісник Національного музею історії України, 2025)
У фондовій колекції Музею видатних діячів української культури Лесі Українки, Миколи Лисенка, Панаса Саксаганського, Михайла Старицького (далі МВДУК) зберігається низка творів, що належать до зразків французької графіки 19-го століття. Оригінали творів містять інформацію про авторів гравюр та оригінальних малюнків, назву й адреси майстерень. Джерельну базу дослідження становлять графічні зразки (вісім одиниць): офорти й літографія з фондів науково-експозиційного відділу Михайла Старицького (далі ММС), які вперше досліджуються та публікуються. Метою розвідки є розгляд недосліджених зразків художніх творів західноєвропейського походження у фондовій колекції ММС, їхній детальний опис, удосконалення наявної атрибуції.