Ранні пейзажі Павла Гoрoбця - Сулима, Оксана (Науковий вісник Національного музею історії України, 2023)
У статті проаналізовано серію пейзажів, що є частиною мистецького спадку полтавського майстра пензля П. М. Горобця (1905–1974), з колекції Пoлтавськoгo краєзнавчoгo музею імені Василя Кричевськoгo. Подано відомості про творчий шлях маляра, креативне середовище, в якому він сформувався як пейзажист. Розглянуто особливості творчого стилю художника та наведено стилістичні характеристики його етюдів.