Тамара Мовша: сторінки музейного життя та внесок у формування археологічної збірки Національного музею історії України - Науменко, Олександр; Радієвська, Тетяна (Науковий вісник Національного музею історії України, 2023)
У серпні 1945 р., після закінчення університету, до Державного республіканського історичного музею (нині – Національний музей історії України) прийшла Тамара Мовша. Тоді розпочався музейний етап її творчого життя. Відразу ж переплелися два напрями діяльності – музейна справа й археологія. Тамара Григорівна працювала в закладі 32 роки, але зв’язок із Національним музеєм історії України не переривався навіть після її звільнення. Матеріали з досліджених Т. Мовшею пам’яток стали складовою частиною археологічної збірки музею та увійшли до золотого фонду досліджень трипільсько-кукутенської спільності.