Творчий спадок дніпропетровського архітектора Оскара Хавкіна (за матеріалами НМІУ) - Буняк, Олена (Науковий вісник Національного музею історії України, 2023)
У статті на основі музейних експонатів (документів, фотографій, креслеників) зроблено спробу дослідити життєвий та творчий шлях дніпропетровського архітектора Оскара Хавкіна (1923–1984), лауреата Державної премії СРСР (1983), яку він отримав за проєктування житлового масиву Перемога у Дніпропетровську (нині – м. Дніпро).