ДО ПИТАННЯ ПРО ГОНЧАРНЕ ВИРОБНИЦТВО НА СТАРОКИЇВСЬКІЙ ГОРІ У XVI–XVII ст. (ЗА МАТЕРАЛАМИ РОЗКОПОК 1936 Р.) - Чміль, Леся (Науковий вісник Національного музею історії України, 2017)
Під час розкопок на Старокиївській горі у 1936 р. під керівництвом Т. Мовчанівського було досліджено залишки печі, атрибутованої автором розкопок як гончарний горн XVI–XVII ст. У статті розглядаються та аналізуються всі дані про цей об’єкт, що наявні у збереженій звітній документації про ті розкопки (щоденники Т. Мовчанівського, Н. Баришевської, В. Гончарова, альбоми фотознімків).