ЗАЛИШКИ ДАВНЬОРУСЬКИХ БУДІВЕЛЬ, ЗНАЙДЕНІ ПІД ЧАС РОЗКОПОК ПО ВУЛ. МИХАЙЛІВСЬКІЙ, 10-12 У М. КИЄВІ - Крижановський, В'ячеслав (Науковий вісник Національного музею історії України, 2017)
У даній статті представлені результати рятівних археологічних досліджень за 2006 та 2014 рр., які проводилися на території земельної ділянки, призначеної під забудову, що знаходиться по вул. Михайлівській, 10–12, у Шевченківському районі м. Києва. В результаті розкопок було виявлено та досліджено залишки трьох господарчих будівель давньоруського часу, які датуються ХІ – серединою ХІІ ст. Такі дані можуть бути використані для статистичного аналізу щільності заселення цієї території за доби Київської Русі, а також як доповнення до вже існуючої археологічної карти м. Києва.