КОЛЕКЦІЯ МЕТАЛЕВИХ ВИРОБІВ З РОЗКОПОК ВИШГОРОДСЬКОГО ГОНЧАРНОГО ПОСАДУ 2013–2015 рр. - Івакін, Всеволод; Бібіков, Дмитро; Зоценко, Іван (Науковий вісник Національного музею історії України, 2017)
В статті аналізуються металеві предмети, знайдені за три польові сезони археологічних робіт на посаді Вишгорода. Найбільший інтерес становлять деталі ремінної гарнітури, прикраси, натільні хрестики, монета та пломба. Наряду з виробами місцевого походження, трапляються й імпортні. Виявлені матеріали свідчать про матеріальну та духовну культуру населення Вишгородського посаду, значно доповнюючи наявні дані про соціально-економічний розвиток пам’ятки.