МАТЕРІАЛИ ДОБИ БРОНЗИ ТА РАННЬОГО ЗАЛІЗНОГО ВІКУ З РОЗКОПОК НА г. ЮРКОВИЦІ - Пефтіць, Дмитро (Науковий вісник Національного музею історії України, 2017)
Статтю присвячено матеріалам з розкопок на г. Юрковиці, які відносилися до часів, що передували існуванню зарубинецького поселення. Знахідки доби ранньої бронзи віднесено до Київської групи пам’яток типу Ісковщина. Ранньозалізна доба представлена керамікою, типовою для північних пам’яток чорноліської культури, а також посудом підгірцівського типу