М. О. МАКАРЕНКО ТА ПЕРШІ СПРОБИ ПЕРЕТВОРЕНЬ В ОЛЬВІЙСЬКІЙ ЕКСПЕДИЦІЇ - Каряка, Олександр (Науковий вісник Національного музею історії України, 2017)
Стаття присвячена висвітленню головного кола проблем, що були пов’язані з процесом організації робіт Ольвійської експедиції у перші роки радянської влади, та визначенню ролі вітчизняного дослідника професора М. О. Макаренка у викритті та розв’язанні цих проблем.