СВЯТОГІРСЬКИЙ ФІЛІАЛ ДЕРЖАВНОГО ІСТОРИКО-КУЛЬТУРНОГО ЗАПОВІДНИКА «ВСЕУКРАЇНСЬКИЙ МУЗЕЙНИЙ ГОРОДОК» - Яненко, Анна (Науковий вісник Національного музею історії України, 2017)
У статті розглядаються деякі аспекти утворення і діяльності Святогірського філіалу державного історико-культурного заповідника «Всеукраїнський музейний городок» на початку 1930-х рр. Вводиться до наукового обігу лист наукового співробітника Олександра Михайловського до Петра Курінного, директора ВМГ, з приводу проблем, які виникли під час утворення нової структури заповідника – Вседонбаського антирелігійного музею.