МУЗЕЙ ДО- І РАННЬОЇ ІСТОРІЇ У КИЄВІ (1942–1943): СТРУКТУРА ТА ПЕРСОНАЛЬНИЙ СКЛАД - Сорокіна, Світлана; Завальна, Оксана; Радієвська, Тетяна (Науковий вісник Національного музею історії України, 2017)
В окупованому Києві Центральний історичний музей продовжив свою діяльність під назвою Музей до- і ранньої історії. Для роботи з колекціями залучалися місцеві науковці та технічні працівники. В архіві НМІУ зберігається значна добірка документів щодо кадрового складу співробітників цього музею. У статті вперше опубліковано близько 20 документів з архіву НМІУ та зібрано інформацію про 40 співробітників музею.