ПІХОТНИЙ ТЕСАК ЗРАЗКА 1848 р., ЗНАЙДЕНИЙ НА ЗАМКОВІЙ ГОРІ В КИЄВІ - Осипенко, Максим; Діденко, Сергій (Науковий вісник Національного музею історії України, 2019)
У розвідці розглядається випадкова знахідка 1973 р., що походить із Замкової гори в Києві та попередньо була визначена як “меч”. Проведена робота щодо правильної атрибуції предмета, однак встановити його належність до певного полку чи де він був виготовлений, неможливо. Ключові слова: піхотний солдатський тесак зразка 1848 р., Київ, Замкова гора.