СИЛЬВЕСТР СИЛЬВЕСТРОВИЧ МАГУРА – ДОЛЯ АРХЕОЛОГА У ЧАСИ ВЕЛИКОГО ТЕРОРУ - Іванченко, Володимир (Науковий вісник Національного музею історії України, 2017)
У статті на основі раніше неопублікованих документів Центрального державного архіву громадських об’єднань України та Галузевого державного архіву Служби безпеки України розповідається про долю репресованого у 1930-ті роки вченого-археолога Сильвестра Магури, який був працівником Державного історичного музею Києва (нині Національний музей історії України).