АКТУАЛЬНІСТЬ ПЕРЕАТРИБУЦІЇ ТВОРІВ ЖИВОПИСУ В МУЗЕЙНИХ КОЛЕКЦІЯХ - Індутний, Володимир; Походяща, Олена (Науковий вісник Національного музею історії України, 2019)
У публікації описано один із можливих методів стилістичних досліджень у мистецтвознавстві – метод аналітичного фіксування інформації з метою проведення наукової атрибуції творів. Наведено приклад стилістичної невідповідності окремих творів живопису, атрибутованих як такі, що належать перу Х. П. Платонова. Це стало можливо завдяки застосуванню “версійно-контраверсійного” порівняльного аналізу. Результати досліджень свідчать про актуальність роботи з переатрибуції значної кількості творів живопису музейних фондів державної форми власності. Ключові слова: живопис, музеї, наукова атрибуція, художник, Х. П. Платонов.