ІКОНА «СВ. ЮРІЙ-ЗМІЄБОРЕЦЬ» XVI ст. З КОЛЕКЦІЇ НМІУ: ІСТОРІЯ ПРИДБАННЯ - Ходак, Ірина (Науковий вісник Національного музею історії України, 2017)
Статтю присвячено історії придбання ікони «Св. Юрій-змієборець» XVI ст. з колекції Наці- онального музею історії України. На основі шести епістолярних джерел, уперше введених у науковий обіг, з’ясовано, що її надбав 1913 року О. Майданюк на прохання завідувача історичним і етнографічним відділами Київського художньо-промислового та наукового музею Д. Щербаківського.