РЕСТАВРАЦІЯ АРХЕОЛОГІЧНОЇ КЕРАМІКИ У НАВЧАЛЬНОМУ ПРОЦЕСІ КАФЕДРИ ТЕХНІКИ ТА РЕСТАВРАЦІЇ ТВОРІВ МИСТЕЦТВА НАОМА - Скоромна, Алеся (Науковий вісник Національного музею історії України, 2019)
У статті висвітлена реставрація археологічної кераміки від доби енеоліту до середньовіччя з зібрань Національного музею історії України та Археологічного музею Інституту археології НАН України, виконана студентами навчальнотворчої майстерні реставрації скульптури та творів декоративно-ужиткового мистецтва кафедри техніки та реставрації творів мистецтва НАОМА. Проаналізована поетапна робота з пам’яткою у процесі дослідження та реставрації кераміки. Ключові слова: археологічна кераміка, дослідження, реставрація, пам’ятка