РОЛЬ МУЗЕЙНО-ПЕДАГОГІЧНОЇ ПРОГРАМИ У РЕАЛІЗАЦІЇ ПЕДАГОГІЧНИХ МОЖЛИВОСТЕЙ СУЧАСНОГО МУЗЕЮ - Камбалова, Яніна (Науковий вісник Національного музею історії України, 2019)
У статті проаналізовано процес реалізації інноваційної освітньої практики сучасного музею шляхом впровадження музейно-педагогічних програм як одного із видів соціальних технологій. Автором наведено критерії розробки, структурний склад та критерії оцінювання ефективності музейно-педагогічних програм, висвітлено їхню роль у реалізації культурноосвітньої діяльності сучасного музею. Ключові слова: трансформація в музейній сфері, соціальні технології, музейно-педагогічна програма