ВИДАВНИЧА ДІЯЛЬНІСТЬ НАЦІОНАЛЬНОГО МУЗЕЮ ІСТОРІЇ УКРАЇНИ: МЕТОДИЧНІ РОЗРОБКИ ЗА 1978–2018 РОКИ ЯК ДЖЕРЕЛО ВИВЧЕННЯ МУЗЕЙНОЇ СПРАВИ В УКРАЇНІ - Купрієнко, Сергій (Науковий вісник Національного музею історії України, 2019)
Для дослідження було виокремлено методичні розробки: методичні рекомендації, інформаційно-методичні матеріали, методичні довідники й посібники тощо – саме ці матеріали повною мірою відображають методичний доробок співробітників НМІУ, а тому можуть правити за джерело для вивчення музейної справи в Україні. Метою дослідження є аналіз видавничої діяльності НМІУ – методичних розробок за 1970-ті рр. – 2018 р. Показано основні тематичні напрямки розробок. Визначено типові проблеми. Наведено рекомендації для музейних працівників науково-методичних відділів. Ключові слова: Видавнича діяльність, НМІУ, база даних, методичні рекомендації, розробки, історія України, музеєзнавство, музейна справа.