УКРАЇНСЬКІЙ ТРАДИЦІЇ – НОВЕ ЖИТТЯ - Белько, Олег (Науковий вісник Національного музею історії України, 2019)
Дослідження присвячене будівництву будинку Полтавського губернського земства (нині – Полтавський краєзнавчий музей ім. В. Кричевського) та основоположникам музейної справи, які формували етнографічний відділ Природничоісторичного музею Полтавського губернського земства. Ключові слова: Полтавське губернське земство, краєзнавчий музей імені Василя Кричевського, відділ етнографії, гончарні вироби, майстри гончарної справи