ДУКАЧ – ТРАДИЦІЙНА ПРИКРАСА УКРАЇНСЬКОЇ ЖІНКИ XVII – ПОЧАТКУ XX СТ. ЗА МАТЕРІАЛАМИ ВИСТАВКИ “СОНЦЕ НА НАМИСТІ. ДУКАЧ” - Фрасинюк, Ольга (Науковий вісник Національного музею історії України, 2019)
У статті йдеться про тематичну виставку “Сонце на намисті. Дукач”, присвячену дукачу – традиційній прикрасі української жінки XVII – поч. XX ст. Автор подає відомості про рідкісні дукачі з колекції філія Національного музею історії України – Музею історичних коштовностей України, представлені на виставці. Ключові слова: виставка; дукач; Національний музей історії України; Музей історичних коштовностей України