ІКОНОГРАФІЧНІ ДЖЕРЕЛА З ІСТОРІЇ КАМ’ЯНЦЯ-ПОДІЛЬСЬКОГО В АРХІВАХ І БІБЛІОТЕКАХ РЕСПУБЛІКИ ПОЛЬЩА - Пагор, Валентин (Науковий вісник Національного музею історії України, 2019)
У статті описано інформаційний потенціал архівних установ та бібліотек Польщі для вивчення зображальних джерел з історії Кам’янця-Подільського. У розвідці здійснено огляд основних планів і зображень Кам’янця-Подільського періоду 80-х років XVII – 20-х років XVIIІ ст., опублікованих у картографічних виданнях західноєвропейських держав. Здійснено огляд історичних планів міста, які показують особливості забудови й архітектурні композиції давнього Кам’янця. Окреслено перспективи досліджень цього виду історичного джерела. Ключові слова: архіви, бібліотеки, гравюри, історичні джерела, Кам’янець-Подільський, картографія, плани