БОРИС ДМИТРОВИЧ МИХАЙЛОВ – АРХЕОЛОГ ТА МУЗЕЙНИК (26.03.1936 – 27.12.2008) - Заматаєва, Ольга (Науковий вісник Національного музею історії України, 2019)
У статті розглядається постать Б. Д. Михайлова – археолога й музейника, історіографа та видавця, поважного вченого та популяризатора науки. Б. Д. Михайлов був засновником і першим директором Національного історико-археологічного заповідника “Кам’яна Могила”. У статті окреслено його внесок у вивчення петрогліфів унікальної пам’ятки первісного мистецтва Кам’яна Могила та археології півдня України. Предметом дослідження стали життєвий шлях та науково-дослідницька діяльність вченого-археолога, історикакраєзнавця, який зробив значний вклад у розвиток вітчизняної історичної науки. Ключові слова: Б. Д. Михайлов, Камʼяна Могила, петрогліфи, музейний комплекс.