ДАВНЬОРУСЬКІ ПРИКРАСИ З ТЕРИТОРІЇ КАМ’ЯНЦЯ-ПОДІЛЬСЬКОГО - Старенький, Ігор; Старенька, Ярина (Науковий вісник Національного музею історії України, 2019)
Стаття присвячена прикрасам давньоруського часу, переданим до Кам’янець-Подільського державного історичного музею-заповідника кам’янчанином В. В. Гусаком. За твердженням чоловіка, речі були знайдені у дворі будинку за адресою: вул. Лесі Українки, 26Б. У цій частині Кам’янця-Подільського матеріали давньоруського часу виявлено вперше. Для надійнішого датування знайдених виробів наведено їх аналогії з давноруських поселень на теренах України, датованих за археологічними шарами. Ключові слова: Кам’янець-Подільський, давньоруський час, прикраси, намистина, пластинчастий браслет, тринамистинна підвіска, перстень, бронза