МАТЕРІАЛИ АРХІТЕКТОРА ПАВЛА АЛЬОШИНА В ЗІБРАННІ НАЦІОНАЛЬНОГО МУЗЕЮ ІСТОРІЇ УКРАЇНИ - Буняк, Олена Петрівна (Науковий вісник Національного музею історії України, 2019)
Павло Альошин – відомий український архітектор. Народився в Києві у 1881 р., в сім’ї будівельного підрядчика. Закінчив у 1904 р. Інститут цивільних інженерів (м. Санкт-Петербург). Отримав спеціальність цивільного інженера з правом виконувати роботи з цивільного та дорожнього будівництва. Займався приватною архітектурно-будівельною справою. Автор багатьох конкурсних архітектурних проектів. У 1917 р. закінчив Академію мистецтв, отримав звання художника-архітектора. Брав участь у заснуванні в Києві архітектурного і художнього інститутів. У статті йдеться про документи, фотографії, нагрудні знаки, передані особисто П. Альошиним Київському державному історичному музею (нині – Національний музей історії України), які зберігаються у фондових групах “Рукописні документи”, “Фалеристика” та “Фотографії”. Ключові слова: архітектор, архітектурний проект, київські будівлі, документ, колекція, Національний музей історії України.