ХУДОЖНІ ВИРОБИ ІСЛАМСЬКОГО СХОДУ В КОЛЕКЦІЇ НАЦІОНАЛЬНОГО МУЗЕЮ ІСТОРІЇ УКРАЇНИ. ДОСЛІДЖЕННЯ ТА РЕСТАВРАЦІЯ - Воронова, Ольга Андріївна; Мироненко, Тамара Іванівна (Науковий вісник Національного музею історії України, 2019)
Предмети ісламського Сходу, які надходять до відділу наукової реставрації пам’яток, вирізняються не тільки різними шляхами надходження до музею, а й технікою виготовлення та оздоблення. Для складання реставраційної програми проводиться дослідження з урахуванням цих особливостей та стану збереженості кожної пам’ятки. Ключові слова: Національний музей історії України, предмети ісламського Сходу, реставрація.