РОЗПИСНА ЧАША З ОЛЬВІЇ ІЗ ЗІБРАННЯ НАЦІОНАЛЬНОГО МУЗЕЮ ІСТОРІЇ УКРАЇНИ - Пукліна, Ольга Олександрівна (Науковий вісник Національного музею історії України, 2019)
У зібранні Національного музею історії України зберігається фрагмент розписної чаші, знайденої в античному місті Ольвія (суч. с. Парутине Очаківського р-ну Миколаївської обл.). Розпис нанесений емалевими фарбами. Такі посудини були розповсюджені у 20-70-ті рр. І ст. н. е. Ключові слова: Національний музей історії України, Ольвія, римський час, розписний скляний посуд