ІСТОРІЯ ФОРМУВАННЯ КОЛЕКЦІЇ МОНУМЕНТАЛЬНОЇ СКУЛЬПТУРИ ЕПОХИ ЕНЕОЛІТУ – РАННЬОЇ БРОНЗИ НАЦІОНАЛЬНОГО ІСТОРИКО-АРХЕОЛОГІЧНОГО ЗАПОВІДНИКА “КАМ’ЯНА МОГИЛА” - Пеньова, Ольга Вікторівна; Лобанова, Ірина Миколаївна (Науковий вісник Національного музею історії України, 2019)
Стаття присвячена огляду історії формування колекції кам’яних скульптур доби енеоліту – ранньої бронзи Національного історико-археологічного заповідника “Кам’яна Могила”. Особливу увагу приділено стислій характеристиці експонатів та питанням їх походження. Стаття написана на основі вивчення фондів, архівних матеріалів заповідника та наукових публікацій про монументальне мистецтво племен енеоліту – раннього бронзового віку Північного Причорномор’я. Ключові слова: кам’яна скульптура, антропоморфні стели, музейна колекція, Національний заповідник “Кам’яна Могила”, епоха енеоліту – ранньої бронзи.