МЕТОДИЧНІ ЗАСАДИ СИСТЕМНО-ДІЯЛЬНІСНОГО ПІДХОДУ ДО ПРОВЕДЕННЯ УРОКІВ У МУЗЕЯХ З КУРСУ “ІСТОРІЯ УКРАЇНИ” (НА ПРИКЛАДІ НАЦІОНАЛЬНОГО МУЗЕЮ ІСТОРІЇ УКРАЇНИ) - Кушнір, Людмила (Науковий вісник Національного музею історії України, 2018)
Досліджено методику підготовки та проведення уроків з навчальної дисципліни “Історія України” в музеї в контексті системно-діяльнісного підходу. Визначено критерії відповідності уроку в музеї формату сучасних освітніх послуг, запропоновано конструктор та структуру уроків. Розглянуто можливі форми використання експозиції Національного музею історії України в навчально-виховному процесі. Представлено приклади завдань, які ілюструють застосування дослідницького, проблемного, дискусійного, проектного методів та методу рольових ігор. Ключові слова: Національний музей історії України, музейна педагогіка, урок в музеї, системно-діяльнісний підхід, педагогічні методи