ПРАКТИЧНА РЕАЛІЗАЦІЯ ПЕДАГОГІЧНИХ МОЖЛИВОСТЕЙ ВІЙСЬКОВО-ІСТОРИЧНОГО МУЗЕЮ - Тарасенко, Людмила (Науковий вісник Національного музею історії України, 2018)
Здійснено загальний огляд та проаналізовано специфіку освітньо-культурної діяльності військових музеїв України щодо впровадження музейної педагогіки, окрім того, охарактеризовано сучасний стан музейної педагогіки, її місце і роль в організації культурно-освітнього процесу у вітчизняних і закордонних військових музеях, подано опис активних форм організації роботи з учнями та студентами. Ключові слова: музейна педагогіка, музейна комунікація, військово-історичний музей, культурно-освітня діяльність музею, інноваційні педагогічні технології, активні та інтерактивні форми навчання