ВИЗНАЧЕННЯ ПРІОРИТЕТНИХ НАПРЯМКІВ РОЗВИТКУ НАЦІОНАЛЬНОГО ІСТОРИКО-ЕТНОГРАФІЧНОГО ЗАПОВІДНИКА “ПЕРЕЯСЛАВ” - Кузьменко, Аліна; Кузьменко, Олексій (Науковий вісник Національного музею історії України, 2018)
В статті розглядаються питання висвітлення основних напрямків роботи Національного історико-етнографічного заповідника “Переяслав” та визначення факторів реалізації завдань, виконання яких спрямоване на покращення роботи закладу й вирішення проблемних аспектів музейної сфери, а також пропонуються механізми реалізації поставлених завдань. Ключові слова: культура, музей, заповідник, культурна спадщина, нормативно-правова база, колекція, музейний предмет, національне надбання, напрямки розвитку, основна діяльність