ОРГАНІЗАЦІЙНИЙ РОЗВИТОК ВОЛИНСЬКОГО КРАЄЗНАВЧОГО МУЗЕЮ В УМОВАХ УКРАЇНСЬКОГО ДЕРЖАВОТВОРЕННЯ - Надольська, Валентина (Науковий вісник Національного музею історії України, 2018)
У статті на основі аналізу документів Державного архіву Волинської обл., звітів Волинського краєзнавчого музею (далі – ВКМ) характеризуються зміни в організаційній структурі ВКМ упродовж 1991–2017 рр. З’ясовано, що упровадження нових принципів функціонування музейництва в Україні зумовило трансформацію мережі державних, відомчих та громадських музеїв у Волинській обл., зокрема і реорганізацію структури ВКМ як головної музейної установи області. Проаналізований у статті матеріал сприятиме більш цілісному вивченню процесів музейного будівництва, характерних для України в останні десятиріччя. Ключові слова: музей, Волинський краєзнавчий музей, Музей волинської ікони, Затурцівський меморіальний музей В’ячеслава Липинського, Музей історії Луцького братства, Волинська область