ДО ПИТАННЯ АТРИБУЦІЇ ПОРТРЕТІВ ГЕТЬМАНА СТАНІСЛАВА КОНЕЦПОЛЬСЬКОГО - Походяща, Олена; Deptuła, Daria (Науковий вісник Національного музею історії України, 2018)
У статті автори дослідили іконографію польського гетьмана Станіслава Конецпольського. Було виявлено, що переважна більшість зображень гетьмана зберігається в польських та українських музеях. Особливу увагу в дослідженні приділено вивченню портрета Станіслава Конецпольського з Національного музею історії України, проведено наукову атрибуцію твору з метою визначення авторства, походження та датування. Ключові слова: портрет, гетьман, польська шляхта, Станіслав Конецпольський, музей, іконографія, парусна, наукова атрибуція