КУЛЬТУРНІ ТРАНСФОРМАЦІЇ ДОНБАСУ ПІД ВПЛИВОМ ДОКТРИНИ “РУССКОГО МИРА” (КІНЕЦЬ ХХ – ПОЧАТОК ХХІ ст.) - Козловська, Валентина (Науковий вісник Національного музею історії України, 2018)
У статті розглядаються причини й механізми проникнення та спрацювання ідей “русского мира” в колективній свідомості й поведінці населення Донеччини та Луганщини. Аналізуються події та діяльність інституцій культури регіону в часи, які передували проникненню “русского мира”, та пропонуються напрямки “оздоровлення” ситуації. Ключові слова: “русский мир”, колективна свідомість, механізми соціокультурного та інформаційного впливу, референтні групи, установи та особи