ЕКСПОЗИЦІЯ ВІДДІЛУ “КИЇВСЬКА РУСЬ” ЦЕНТРАЛЬНОГО ІСТОРИЧНОГО МУЗЕЮ ІМ. Т. Г. ШЕВЧЕНКА В КИЄВІ (1937–1941 РР.) - Безкоровайна, Юлія; Сорокіна, Світлана (Науковий вісник Національного музею історії України, 2018)
У 1937–1938 рр. у Центральному історичному музеї ім. Т. Г. Шевченка (нині – Національний музей історії України) в Києві була відкрита археологічна експозиція, що діяла до грудня 1941 р. Однією з найцікавіших її частин була експозиція відділу “Київська Русь”, яка представляла відвідувачам величезну кількість археологічних знахідок із зібрання музею та продовжувала поповнюватися матеріалами нових розкопок з території Києва. Ключові слова: Всеукраїнський історичний музей, Центральний історичний музей, Національний музей історії України, археологічна експозиція