КУХОЛЬ ЦЕХУ КОМИНЯРІВ МІСТА ЛЬВОВА ІЗ КОЛЕКЦІЇ НАЦІОНАЛЬНОГО МУЗЕЮ ІСТОРІЇ УКРАЇНИ - Осташевська, Юлія (Науковий вісник Національного музею історії України, 2018)
У повідомленні розглядається історія експонату НМІУ, що раніше належав ремісничому об’єднанню коминярів міста Львова, а потім зберігався у львівському музеї. Окрему увагу приділено професії сажотруса та початкам формування пожежної служби. Ключові слова: Національний музей історії України, цехова система, сажотруси, пожежна служба, Львів