БАТАЛЬЙОНИ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ОБОРОНИ ПІД ЧАС ПРОВЕДЕННЯ АНТИТЕРОРИСТИЧНОЇ ОПЕРАЦІЇ НА СХОДІ УКРАЇНИ (НА ОСНОВІ МАТЕРІАЛІВ, ПЕРЕДАНИХ БІЙЦЯМИ 11-ГО БАТАЛЬЙОНУ «КИЇВСЬКА РУСЬ») - Лук'янов, Олександр (Науковий вісник Національного музею історії України, 2017)
У статті досліджується формування батальйонів територіальної оборони навесні 2014 року. Здійснена спроба визначити основні проблеми щодо забезпечення та комплектування баталь- йонів територіальної оборони та їх роль у захисті територіальної цілісності України у 2014 році. У статті розглядається участь територіальних підрозділів у проведенні антитерористич- ної операції на Сході України.