СЕРЕДНЬОВІЧНІ ПОРТУПЕЙНІ ТРІЙНИКИ-РОЗПОДІЛЬНИКИ ІЗ КОЛЕКЦІЙ НАЦІОНАЛЬНОГО МУЗЕЮ ІСТОРІЇ УКРАЇНИ - Осипенко, Максим (Науковий вісник Національного музею історії України, 2018)
Вперше у межах однієї публікації зібрані різночасові портупейні трійники-розподільники з колекцій НМІУ, які умовно поділяються на три культурно-хронологічні групи: аскізькі, давньоугорські та золотоординські. Вводиться до наукового обігу матеріал, який раніше залишався поза увагою дослідників. Ключові слова: трійники-розподільники, кочовики, аскізька культура, мадяри, Золота Орда