МУЗЕЙНА ІСТОРІЯ ТРИПІЛЬСЬКОГО ЗЕРНОВИКА З КОЛЕКЦІЇ НАЦІОНАЛЬНОГО МУЗЕЮ ІСТОРІЇ УКРАЇНИ - Бут, Юрій; Костюк, Ірина; Якубенко, Олена (Науковий вісник Національного музею історії України, 2018)
У публікації розглядаються етапи реставрації зерновика доби енеоліту, завдяки якій були досліджені особливості його виготовлення, уточнена атрибуція памʼятки та зроблена її ідентифікація. Простежено музейну історію унікального експоната, який тепер прикрашає експозицію НМІУ. Ключові слова: археологія, енеоліт, трипільська культура, кераміка, реставрація