ЗРАЗКИ СРІБНОГО ПОСУДУ СІМ’Ї БРАНИЦЬКИХ ІЗ КОЛЕКЦІЇ НМІУ - Шевченко, Олена (Науковий вісник Національного музею історії України, 2017)
У статті представлений огляд предметів із вмістом дорогоцінних металів, які раніше не вивчалися та не мали чітких відомостей про своє походження. У процесі дослідження було встановлено, що вони належали графській сім’ї Браницьких. Ключові слова: Національний музей історії України, Національний музей українського народного декоративного мистецтва, граф Браницький, срібний посуд