ДОСЛІДЖЕННЯ І РЕСТАВРАЦІЯ ВІЙСЬКОВОГО БАРАБАНА ДРУГОЇ ПОЛОВИНИ XVIII ст. - Гаврилюк, Олена; Борисюк, Алла (Науковий вісник Національного музею історії України, 2017)
Публікація присвячена дослідженню військових російських та європейських барабанів XVIII–ХІХ ст. з метою атрибуції військового барабану з колекції НМІУ. В статті в загальних рисах висвітлені основні процеси реставраційного втручання в досліджувану пам’ятку та авторські методики реставрації шкіри пергаментного типу.