ДОСВІД РОБОТИ НІКЗ «ГЕТЬМАНСЬКА СТОЛИЦЯ» З ДИТЯЧОЮ АУДИТОРІЄЮ - Сердюк, Наталія (Науковий вісник Національного музею історії України, 2017)
В статті окреслено ряд аспектів в досягненнях Національного історико-культурного заповідника «Гетьманська столиця» в галузі освітньо-виховної роботи з різними віковими категоріями дитячої аудиторії. Прослідковується еволюція в середньостроковій ретроспективі різних напрямків співпраці з учнівською молоддю: екскурсійною, лекційною, гуртковою, організації участі дітей у науково-просвітницьких заходах, археологічних та інших наукових дослідженнях. Підтверджується величезна відповідальність і спроможність музейного закладу в суспільно необхідній справі виховання свідомого, знаючого історію рідної держави, громадянина.