ГРАФІЧНІ ТВОРИ ХУДОЖНИКІВ АЛЬБРЕХТА ТА ЖАНА ВІКТОРА АДАМІВ В КОЛЕКЦІЇ НМІУ - Вітрянська, Анастасія (Науковий вісник Національного музею історії України, 2017)
Досліджено літографічні серії художників Альбрехта та Жана-Віктора Адамів на тематику наполеонівських війн. Літографії Альбрехта Адама реконструюють події Вітчизняної війни 1812 року. В свою чергу побут військових, уніформа періоду наполеонівських війн представлені літографіями Жана-Віктора Адама.