ПОРТРЕТ ДИМИТРІЯ РОСТОВСЬКОГО В КОЛЕКЦІЇ НМІУ - Походяща, Олена (Науковий вісник Національного музею історії України, 2017)
Автор статті проводить наукову атрибуцію ктиторського портрету Димитрія Ростовського XVIII ст. з колекції Національного музею історії України, розглядаючи іконографію святого, історію походження та побутування полотна.