ДОСЛІДНИЦЬКА І ВИДАВНИЧА ДІЯЛЬНІСТЬ КИЄВО-ПЕЧЕРСЬКОГО ІСТОРИКО-КУЛЬТУРНОГО ЗАПОВІДНИКА (50–70-і рр. XX ст.) У ПЕРСОНАЛІЯХ ЙОГО НАУКОВЦІВ - Черняхівська, Олена (Науковий вісник Національного музею історії України, 2017)
У публікації увага приділена висвітленню аспектів наукової і видавничої діяльності Києво-Печерського історико-культурного заповідника у радянський післявоєнний період (50–70-ті рр. XX ст.). Паралельно йдеться про внесок певних науковців-музейників не тільки у відродження та популяризацію Заповідника зокрема, але й у вітчизняну історію, історію архітектури та мистецтвознавство.